20 Nisan 2013 Cumartesi

Erasmus'da Gezi Olayları

Herkese merhabalar:)
Erasmus'a gelip de 2 aydır Polonya dışına çıkmamaktan sıkılmıştık ve küçük bir batı Avrupa turu yaptık. Şimdi diyeceksiniz bu kız nasıl gezdi oradan oraya gitti parası nasıl yetti falan diye. Ryanair diye Avrupa içi ucuz uçuşlar yapan bir firma var onun sayesinde ucuza gidip gelebildik. Ancak bahar döneminde fiyatlar 2 katına çıkıyor ve biletleri önceden almak da çok önemli. Mesela biz Barcelona'dan Paris'e sadece 10 Euro'ya uçtuk. Ryanair Erasmus öğrencilerinin 1 numaralı gezi aracı anlayacağınız. Ancak hiç bir şey mükemmel olmadığı gibi onun da bir takım sıkıntıları var.
Öncelikle kabin bagajı dışında bir şey götüremiyorsunuz, tek bir çanta olmak zorunda. Sırt çantası + kol çantası taşıyorsanız kol çantanızı sırt çantanızın içine koyup öyle geçebiliyorsunuz. Bu çanta çok geniş olmamalı ve 10 kg ağırlığı geçmemeli aynı zamanda. Uçak seyahati olduğundan ötürü tabi sıvı kuralları da var. Kremler dahil 100 ml'yi geçmemeli yanınıza getirdiğiniz sıvı şeyler. Şampuan ve krem koymak için özel boş şişeler ve kaplar var Rossmann'da. Oradan aldıklarımız çok işimizi görmüştü mesela.
Ryanair'de check-in'i online yapmak gerekiyor çünkü ücretsiz. Check-in yaptıktan sonra biletin çıktısını alıyorsunuz yada pdf olarak kaydedip sonradan alınabiliyor.
Uçağa sürekli inip binmek sıkıcı gelebilir ama çok daha hızlı ve az yorucu olduğundan avantajlı. Interrail ile de Avrupa gezilebilir ama yorucu ve çok daha pahalı.
Gitme aracı seçildikten sonra sıra geliyor kalacak yerlere. Hostelworld.com ya da hostelbookers.com'dan isteğinize göre gideceğiniz şehirde hostel ayarlayabiliyorsunuz. İnternetten ayarlarken toplam ücretin %10'unu karttan çekiyor geri kalanını da oraya gittiğinizde ödüyorsunuz.
Hostellerde özel odalar da var, yurt şeklinde toplu odalar da var. Yurt şeklinde olanlar daha ucuz olduğundan öğrenciler tarafından onlar tercih ediliyor. Odalar 4 ila 12 kişilik arasında değişiyor. Çok rahat değil ama ucuz bir yol.
Genel hatları ile bilgi verdikten sonra Barcelona ve Paris yazılarımı yazmaya başlayayım şimdi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder