6 Nisan 2013 Cumartesi

Lublin'e Gidiş - Dönüş

Herkese merhaba.
Aslında bu yazıyı çok daha önce hazırlamam gerekiyordu ama şu aralar gezi yazısı hazırlayamadığım için aklıma gelmişken yazayım dedim. Hemen sıralıyorum alternatifleri aşağıda.
-Direkt Varşova'ya gidiş: Türkiye'den Polonya'ya İstanbul ve Ankara üzerinden gidilebiliyor. THY ile İstanbul'dan direk 2 saat 40 dk'ya gidiyor ama Ankara uçuşları Sabiha Gökçen aktarmalı. Toplamda 1 gün sürüyor. Varşova'ya indikten sonra Polskibus ile yada PKP trenlerle Lublin'e ulaşabilirsiniz.
Polskibus saatini iniş saatine göre ayarlamak için websitesine bakmak gerek. Biletler internet üzerinden alınıyor yada otobüs kalkmadan kısa bir süre önce şöförden alabiliyorsunuz. Her türlü mağdur kalma ihtimaline karşın internetten alınmasını tavsiye ederim. Türk bankamatik kartlarıyla alınabiliyor. Bu da websitesi:   http://www.polskibus.com/en Bu arada yolculuk 3 saat sürüyor.
Trenle gelmek daha kısa sürüyor eğer aktarmasız tren bulursanız. 2 saat 35 dk gibi bir sürede gidiyor. Polonya içi trenlerin saatlerini kontrol edebileceğiniz websitesi: http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/en?ld=s38&OK#focus Biletler tren istasyonundan alınıyor. Havaalanından trenle yada taksiyle Centralna istasyonuna kısa sürede gitmek mümkün.
Direkt gidiş çok rahat, kısa sürüyor ama pahalı. Polonya hava şirketi LOT ve THY'yi kontrol edip hangisi ucuzsa onu almanızı öneririm. Gidiş-dönüş almak da ucuza gelecektir tabiki. Para sıkıntı değilse ben direkt gitmeyi öneririm her zaman.
Bunun dışında başka gidiş yolları da var.
-Berlin Schönefeld üzerinden gidiş: Pegasus'la Berlin'e uçuşlar orta düzeyde fiyata sahip ve hemen hemen her gün uçuş var. Berlin'e indikten sonra yine Polskibus ile önce Varşova'ya gitmeniz gerekiyor. Eğer erken alırsanız bu yol ile ucuza gelmek mümkün. Polskibus Berlin'den Varşova'ya 9 saat 30 dk gibi bir sürede gidiyor. Sonrasında Varşova'dan Lublin'e gelmek var tabi. Uzun sürdüğü için tercih edilmeyebilir ama fiyat olarak ucuz.
-Lviv (Ukrayna) üzerinden geliş: Bu da benim İstanbul'a dönüş bileti araştırırken keşfettiğim bir geliş şekli. Ukrayna Lviv'e Pegasus'la gidiş gayet ucuz. Ukrayna Avrupa birliği üyesi değil ama Türk vatandaşları vizesiz girebildiği için sıkıntı değil. Şimdi ben Lviv'e gittim oradan nasıl gideceğim diyeceksiniz. Lviv'den Lublin'e otobüsler var .http://www.sindbad.pl/en/1712/about_us Bu websitesinden inceleyebilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 7 saat sürüyor ama sınırda tahmin ettiğinizden daha fazla bekleyebilirsiniz. Lublin'e giderken sıkıntı olmaz ancak giderken uçak kaçırma riski göze alınmamalı o yüzden bir gün öncesinden yola çıkılmalı.
Bunların dışında da alternatifler mevcuttur mutlaka ama en popülerleri bunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder