9 Mart 2013 Cumartesi

LUT Yurtlar

Hello again.
Buraya gelmeden önce en çok merak ettiğim konulardan biriydi. Yurtlar nasıl, ortam nasıl vs. Şimdi ben hepsini yaşayıp gördüğüme göre benden sonra geleceklerde bilsin istiyorum.
Yurtlar karma. Odalar değil neyse ki. Bu önceleri sıkıntı olmuştu kendimizi rahat hissedemiyorduk, hala rahat değiliz gerçi ama alıştığımız için ilk günden daha normal geliyor bize.
Hadi yurtları karma yapıyorsunuz, wc ve duşları kız-erkek diye ayıralarmış dedik ama Avrupa'nın öğrenci yurtlarında durum böyleymiş.
Odalar 3 kişilik. Herkese yetecek kadar dolap ve çalışma masası var. Odanın giriş kısmının bir tarafında lavabo ve dolaplar (buzdolabı da oluyor çoğu odada biz şanslılardanız) diğer tarafında da giysi dolabı var.
Daha önce bahsettiğim gibi wi-fi yok o yüzden router aldık. Eğer tek bilgisayar kullanılacaksa MAC adresi değiştirip kullanılabiliyor. Her yurdun bi IT'cisi var ona gidip alıyorsunuz.
Odalarda ocak yok, mutfak ortak. Bir şey pişirmek isteyen tenceresini tavasını alıp oraya gidiyor.
Çamaşır odaları var her katta. Her kattaki odanın 2 anahtarı var, biri odalardan birinde duruyor diğeri de girişte resepsiyonda duruyor. Ütü ve elektrik süpürgesini de girişten alabiliyoruz.
Isınma sorunumuz yok kaloriferler her zaman yanıyor.
Yurtların kampüsün içinde olması da ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor.
Yurtlar yaşanmayacak kadar kötü değil ama çok iyi de değil. Burada özel yurtlarda var ama aylığı 650 zloty. Burada biz 4,5 aylık ücret olarak 1800 yatırdık. Özel yurtlara göre çok iyi ama rahatınıza düşkünseniz ve bütçeniz de varsa özel yurt tercih edilebilir. Bence sosyalleşme açısından okulun yurdu daha iyi. Çoğu Erasmus öğrencisiyle yurtta tanıştım.
Yurtların durumu böyle. Çok şey bekleyerek gelmeyin tabikide ama burada en ucuz konaklama okulun yurdu.
Lublin'den sevgiler, görüşmek üzere:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder