19 Şubat 2013 Salı

Lublin'de İlk Günler

Herkese Merhaba.
Buraya geleli 3 gün oldu. Bu hafta normalde dersler başlıyor ama ilk hafta oryantasyon haftası. Dün sabah bir tanışma toplantısı vardı. Mentorlar'ın çoğu oradaydı. Onlar buradaki en büyük yardımcılarımız. Okulu tanıttılar, ders seçimi vs. işlerini anlattılar. Mentor'lar partiler, geziler, yarışmalar, spor müsabakaları hakkında bilgi verdiler. Benim mentorum Magda, gezi düzenliyor, paraları partilerde bitirmeyin gezilere gelin dedi. Benden sorumlu olduğu için bütün gezilerinde beni görmek istediğini belirtti.
Buraya gelişimizin ertesi günü 17'sinde, Magda bizi arabayla kocaman bir süpermarkete götürdü. Bizim oralardaki Carrefour, Real, Kipa gibi bir şey. Oradan yurt için gerekli çoğu şeyi aldık. İnternet için router gerekti, Media Markt'a gittik onun için. Yurtta odada interneti odada birden fazla kişi kullanacaksa, router almak gerekiyor. Eğer tek kişi kullanacaksa sadece mac adresinin değişmesi gerekiyor. Bizde wireless router aldık internet keyfini sürüyoruz. Günlük 3GB limit var ama günlük şöyle; son 24 saat içindeki duruma bakıyorlar.
Toplantıdan sonra saat 2'de şehir gezisi vardı. Yürüyerek dolaştık ve donduk! En sonunda "we are cold" falan dedikte dönelim dediler. Dönerken buranın avm'lerinden biri olan Lublin Plaza'ya girdik. İlk işim giyim mağazalarına bakmak oldu. Fiyatlar öyle düşük falan değil zloty olarak düşününce. H&M pahalı geldi özellikle. Sonra Rossmann'a girdim. Buranın Gratis'i gibi bir şey ama çok daha büyük. Kozmetik ürünlerinin fiyatları uçuk değildi. Hatta ucuz bile.
Akşam okulun içindeki kulüpte kareoke partisi vardı. Gittik ama sarmadı pek hep lehçe şarkılar çalıyorlardı. Sıkıldık, kalktık. Biz gittikten sonra Tarkan açmışlar grupta fotoğrafları gördük.
Bugünde buz patenine gidecekler ama biz 4'ümüzde gitmek istemedik. Hem Magda gelecek bugün, ders seçimi işlerini halletmemize yardımcı olacak.
Lublin küçük ama güzel bir şehir. Trafik kurallarına uyuyor burada insanlar. Yaya geçidinden geçmeye kalkıyoruz, arabalar yol veriyor. İstanbul'dan gelen biri olarak çok tuhafıma gitti. Kırmızı ışıkta yayaların geçmesi yasak yol boş olsa bile, geçerseniz cezası var.  Sürücülerde geçmiyor kırmızı ışıkta. Tuhaf geliyor. Otobüsleri kullanıyor insanlar şehir içi ulaşım için. Sık sık geçiyor otobüsler.
İnsanlar burada maden suyu içiyor. Tadına alışmış sayılmayız hala. Maden suyu dediysem bizimkiler gibi gazlı olandan değil. Onlarda var tabi burada.
Yurdun yakınında Carrefour Express var oradan alışveriş falan yapıyoruz ama daha ucuz marketler varmış. Soğuktan keşfe çıkamadık pek.
Burası Mayıs'a kadar soğuk geçecek en azından Mart'tan sonrası serin geçecek. Mayıs'ta burası çok güzel oluyormuş.
Bugünlük bu kadar yazacağım. Sevgilerle, görüşmek üzere:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder