21 Şubat 2013 Perşembe

Polonya'dan İzlenimler

Merhaba.
Burası Türkiye'den çok farklı tabiki de. Böyle maddeler halinde sıralamak gerekirse;
AVM girişlerinde güvenlik yok. İlk gireceğimizde elimde omzumdan çıkardığım çanta ile güvenlik aradım ama yok.
Yol bomboş olsa bile yayaların kırmızı ışıkta geçmesi yasak. Geçince hemen yakalıyor polisler. İnsanların çoğu (sarhoş olmadıkları sürece) kurallara uyuyor.
İnsanlar birbirine çok saygılı, trafikte doğru dürüst korna sesi duymadım bile. Sakin ve sessiz.
Yaya geçidinden geçerken arabalar yavaşlayıp duruyorlar. Özellikle İstanbul'dan gelenler olarak bunu çok tuhaf karşılıyoruz. Bilal diyor, alışırsak İstanbul'a döndüğümüzde hepimiz ölüyüz diye.
Marketlerde poşet almak ücretli. Her zaman Magda arabayla götürüremiyor bizi o yüzden yanımıza poşet alıp çıkıyoruz alışverişe.
Sokak köpeği, kedisi burada yok gibi bir şey. Hiç başı boş köpek görmedim. Dün de ilk defa kedi gördüm. Güvercini çok ama.
Otobüsleri ve troleybüsleri var. Burada akbil tarzı bir şey yok. Bilet alıp kullanıyorsunuz. 3 aylık kart tarzı bir şey varmış ama otobüs sürekli kullandığımız bir şey değil. Hava güzel olduğu sürece yürüyoruz, her yer birbirine yakın.
Bira çok ucuz. İnsanlar sürekli bira içiyor. Barlar, gece kulüpleri dolu var. Hepsini keşfe çıkamadık. Okulun içinde Kazik diye bir yer var, kareoke yapılan bir bar. Bugün orada ESN Card party var.
Sports bar adı verilen barlarda maç izlemek ücretsiz ama özel oda kiralarsan 5 zloty ücreti var. Dün gittiğimiz Tifosi adı verilen barda GS - Schalke maçı için oda kiralamışlardı.
Kebab adı altında bir sürü dönerci var. Sırf bizim cadde de 3 tane var. Bir tanesini denedik (tavuk döneri) tadı pek tavuk gibi gelmedi, hindi gibiydi sanki.
Burada daha önce dediğim gibi her yer birbirine yakın. Hava soğuk olmasa gezmek daha kolay gelecek ama soğukta çok çıkamıyoruz.
Halkın çoğu İngilizce bilmiyor. Yurtta resepsiyondaki kadın İngilizce bilmiyor ya çok tuhaf. Neyse ki mentorlarımız var. Magda çok güzel İngilizce konuşuyor, arada Türkçe kelimelerde söylüyor bayılıyoruz:)
Öğrenci kartlarımızı alınca Varşova'ya gitmek istiyorum, bizimkiler de gelir heralde. Hard Rock Cafe, warszawa centralna tren istasyonunun yanındaydı. Geldiğimiz gün gördüm. Bir an önce gitmek istiyorum. T-shirt alacağım.
Yukarıda adı geçen ESN Card (Erasmus Student Network) bazı partilere ücretsiz girmemizi, bazı cafelerde indirim almamızı sağlıyor. Bazı havaalanlarında ve otellerde de indirim sağlıyormuş ve Avrupa'nın çoğu yerinde geçiyor.
Aslında bir çok şey daha vardır da şimdilik aklıma bunlar geldi. İzlemede kalın. Sevgilerle...

2 yorum:

  1. okulun sanal izleme ortamında Kazik bar i görünce çok kazık bir yerdir diye düşünmüştüm fiyatlar kazık mı malum sonraki dönem oradayım :)

    YanıtlaSil