17 Temmuz 2013 Çarşamba

LUT'dan Ayrılırken

Merhaba,
Aslında LUT'dan ayrılalı 1 ay oldu ama o sıralar yazı yazmaya pek vaktim yoktu anca yazabiliyorum.
Okulun sitesinde 30 Haziran'da sınavlar bitiyor yazar ama o genelde doğru değildir. En azından bizim bölüm için değildi. Computer Science bölümündeyseniz, en fazla 2 kere sınava giriyorsunuz gerisi hep proje.
Olur da canınız erken dönmek istiyor ya da son sınıfsınız mezuniyete yetişmeniz lazım, hocalarla konuşup projeleri erken verip, notlarınızı alıp dönmeniz mümkün. Zaten çoğu ders Mayıs sonu gibi sona erdiği için sıkıntı olmadı bizim için.
Ayrılırken yapılacak işleri en basitinden 2'ye ayırdım.
1) Not Toplamak: Notları toparlamaya başlayacağınız zaman önce koordinatör hocanıza gidip Sheet of Records kağıdını alıyorsunuz. Sonrasında her dersin hocasına gidip, notunuzu alıyorsunuz. Kağıda harf ve rakam notunuzu yazıp imza atıyorlar. Burada en yüksek not 5 yani A. 4,5=B, 4=C, 3,5=D,3=E ve 2=F.
2)Clearance Sheet'i İmzalatmak: Bu işlem de biraz amele işi oluyor doğrusu. http://bwm.pollub.pl/pic/administracja/1796.pdf Bu linkteki pdf'in çıktısını Erasmus ofisinden alıp, o 6 yere imzalatıyorsunuz. Eğer okulun yurdunda kalıyorsanız size imzalarken çıkış tarihinizi soruyorlar. Celina en son imzalıyor, eğer onda olması gereken belgeler eksikse o belgeleri tamamladıktan sonra imzalıyor. En son da koordinatörünüze götürüyorsunuz, Sheet of Records ile. Koordinatörde size transcriptinizi hazırlıyor. Bizimkiler 2-3 gün sonra elimizdeydi.
Bunların dışında Türkiye'deki okulun istediğine bağlı imzalanması gereken kağıtlar var mesela benim okulum kendi sitesinden indirdiğim Certificate of Attendance isimli bir belgeyi koordinatörüme imzalatmamı istedi. Orada bulunduğumuz tarihleri doğrulayan bir kağıt. Genelde tüm okullar istiyor, dönünce verilecek geri kalan hibeyi hesaplamak için.
Polonya'dan hiç bir elektronik cihaz almadım o yüzden tax-free konusunda pek bilgiye sahip değilim.
Gitmeden önce bunlar dışında bir işlem yapmadık. Erasmusla ilgili yazılarımdan sonuncusu bu sanırım. Başka konular hakkında yazmaya devam edeceğim. Görüşmek üzere:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder