21 Temmuz 2013 Pazar

Triposo Uygulaması

Merhaba.
Gezilerde işe yarayan bir uygulamadan bahsedeceğim size. İsmi Triposo. Her şehir için ayrı ayrı uygulamalar halinde indirilebiliyor.(Apple ve Android cihazlar için sadece) Örnek vermek gerekirse Paris, Barcelona, Amsterdam, Roma ve daha bir çok şehir.
Uygulamaya girdiğinizde şehirden bir fotoğraf çıkıyor ve aşağıda Things to do menüsüne girerek şehirde gezilecek, yemek yiyecek, eğlenecek vs. bir sürü yer hakkında bilgi alabiliyorsunuz.


Aynı sayfada aşağıya indiğimizde şehirde saatin kaç olduğu, para birimi, hava durumu (aldığım ekran çıktısında gözükmese de) ve random o şehrin dilindeki bir sözcüğün İngilizce anlamı karşınıza çıkıyor.





Uygulamanın içinde adeta mini bir sözlük mevcut ve çok işe yarıyor. 
Yukarıda bahsettiğim Things to do menüsünde bir sürü alt başlık var. Sightseeing'de en popüler yerlerden başlayan bir liste görüyorsunuz.


Ve uygulamada en sevdiğim özellik. Çevrimdışı çalışabilen şehir haritası. İnternet bağlantısı olmadan da kullanılabilmesi gerçekten iyi düşünülmüş.


Şimdi açıkçası bu kadar övdüm ama ben bu uygulamayı çok fazla kullanamadım çünkü şarj gibi önemli bir problemim vardı o yüzden kağıt haritaları kullanmayı tercih ettim. Gezi sırasında çok kullanılamasa da gideceğiniz şehre gitmeden de gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmanız bu uygulama sayesinde mümkün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder