14 Temmuz 2013 Pazar

Viyana ve Linz Gezisi

(Başlamadan Not: Bu geziyi 3 - 7 Mayıs tarihleri arasında yaptım, yazının yayınlama tarihini dikkate almayın)
Herkese merhabalar!
Arkadaşımın Viyana'ya yaklaşık 190 km uzaklıktaki Linz şehrinde akrabaları var. Onları ziyaret etmek ve gezmek amacıyla Polskibus ile önce Viyana'ya gittik. Otobüs Varşova'dan kalkıyor önce Częstochowa şehrine sonra Katowice şehrine uğradıktan sonra Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'dan geçerek Viyana'ya 12 saatte gidiyor. Slovakya'da Bratislava'da duruyor aynı zamanda.
Polskibus'lar gayet rahat. Koltukların altında priz, wifi ve tuvalet var. Yalnız wifi Polonya sınırlarından çıkınca kesiliyor öyle bir saçmalığı var.
Viyana 23 bölgeye ayrılmış bir şehir. Polskibus 4. Viyana olan Wieden'de bırakıyor. Wieden'de inince hemen sağda metro ve tren istasyonuna giriş var. Gezilecek yerler genelde 1.Viyana'da. Metro durağı olarak Stephenplatz'da. Viyana'nın metro hatları Paris'inkine çok benziyor karışıklık açısından.
Bizim Linz'e gitmemiz için Wien Westbahnhof'a (yani Viyana'nın tren istasyonu) gitmemiz gerekiyordu. Metro haritasına bakarak gerekli yerlerde aktarma yaparak tren istasyonunu bulduk. Tek kullanımlık metro bileti 2€. Paris'de 1.70di. Anlayacağınız Viyana Paris'ten bile pahalı bir şehir.
Wien Westbahnhof'dan Linz için hızlı trene bindik. Ücreti 17,50€'ydu ve hayatımda o güne dek bindiğim en hızlı trendi sanırım adeta uçtu. Kulaklarda etkisini hissettik. 187 km'yi 1,5 saatte yakın bir sürede gittik. Trenler gayet modern, ikinci sınıf yeri bile çok rahattı. En önemlisi Wifi bağlantısı var.
Linz'de arkadaşımın akrabaları bizi aldı ve onların oturduğu yer olan Haid'e gittik. Haid'de ve oraya yürüme mesafesi olan Traun'da Türk dolu. Türk marketleri, fırınları var. Aylardan sonra simit, börek ve çiğ köfte yedim orada:)
Linz'de gezilecek çok yer yok ama yine de güzel şehir. Biz Lentos Art Museum, Ars Electronica Center, Pöstlingberg, Urfahraner Markt ve şuan adını unuttuğum ortasında tramway geçen caddede dolaştık. Pöstlingberg tepede tüm Linz'i görebildiğimiz bir yerdi. Oraya giden özel bir tramway vardı ve ağaçların, yeşilliklerin arasından geçip gidiyordu, çok güzeldi. Aşağıda Linz'den fotoğraflar göreceksiniz.


Pöstlingberg'den Linz

Lentos Art Museum


Ars Electronica Center








Linz'de 3 gün geçirdikten sonra Varşova'ya döneceğimiz gün Viyana'yı gezdik. Viyana güzel bir şehir. Sadece 1 gün gezebildiğim için pek bir şey anlayamadım açıkçası. Gün içinde 3-4 kere yağmur yağdı. 
Elimizde Viyana'nın yol haritası ve metro haritası ile gezmeye başladık. İlk olarak Stephenplatz ve çevresine gittik. Orada gezilecek yerler çok. Viyana'yı bazı özel sebeplerden dolayı çok fazla gezemediğim için bir kaç fotoğrafla yazıyı sonlandıracağım. 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder